Schimbările climatice transformă deja Noua Zeelandă, a constatat un nou raport al oficialilor guvernamentali din această ţară. Publicat astăzi, raportul include o analiză a datelor privind temperatura din 30 de locaţii care arată cum clima ţării se încălzeşte.

Măsurătorile, efectuate între anii 1972 şi 2019, au arătat creşteri anuale ale temperaturii medii în 28 din cele 30 de locaţii, şi în fiecare locaţie pe perioada iernii, potrivit Agerpres. Datele au început să arate însă şi evenimente meteorologice mai extreme, numărul de zile cu precipitaţii abundente, caniculă sau vreme uscată fiind în creştere, a arătat raportul.

Volumul de gheaţă de pe gheţari a scăzut, iar nivelul relativ al mării a crescut în medie cu 1,81 milimetri pe an de la debutul înregistrării măsurătorilor în urmă cu mai bine de 100 de ani. Raportul a arătat provocările serioase ale schimbărilor climatice, a subliniat Vicky Robertson, director general la Ministerul Mediului.

Documentul nu oferă soluţii, însă ar trebui utilizat pentru a documenta discuţiile şi alegerile cu privire la "moştenirea pe care o lăsăm", a precizat Robertson. În Noua Zeelandă, emisiile de gaze cu efect de seră sunt aşteptate să scadă în deceniile următoare, dar nu într-un ritm suficient de rapid pentru a atinge obiectivele pentru 2030 prevăzute de Acordul de la Paris, a constatat acelaşi raport.

Sursa foto: Kristine Zipfel / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri