Summitul special al UE cu privire la China, prevăzut să aibă loc la Berlin la data de 16 noiembrie, a fost anulat din cauza pandemiei, a anunţat la Bruxelles cancelarul german Abgela Merkel, la reuniunea la vârf a liderilor Uniunii Europene.

'În contextul pandemiei, este clar că nu vom permite desfăşurarea summitului informal, trebuie să renunţăm la el', a declarat Angela Merkel, a cărei ţară asigura preşedinţa semestrială a Consiliului UE, potrivit Agerpres. 'Cred că este un mesaj necesar', a adăugat ea, într-o conferinţă de presă .

Summitul de joi şi vineri de la Bruxelles a fost marcat de plecările precipitate ale preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi premierului finlandez Sanna Marin, nevoite să intre în carantină după ce au aflat că au venit în contact cu persoane infectate cu coronavirus.

În aceeaşi situaţie se află şi premierul polonez Mateusz Morawiecki, care nici nu a făcut deplasarea la Bruxelles. Reuniunea informală din 16 noiembrie a liderilor UE urma să fie consacrată relaţiilor cu China, dar fără participarea acesteia.

La 14 septembrie, cu prilejul unei videoconferinţe cu preşedintele chinez Xi Jinping, preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi cancelarul german Angela Merkel au îndemnat China să-şi deschidă mai mult piaţa companiilor europene pentru a se ajunge la un acord bilateral asupra investiţiilor înainte de sfârşitul anului.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri