Un profesor francez care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed a fost decapitat în apropiere de Paris, iar atacatorul său a fost împuşcat mortal de poliţie.

Potrivit unei surse din poliţie, victima era un profesor de istorie în Conflans Sainte-Honorine, în regiunea pariziană, care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed la o oră de curs. Profesorul a fost ucis nu departe de colegiul în care lucra, potrivit Agerpres. Parchetul naţional antiterorist a anunţat că s-a autosesizat şi a preluat ancheta deschisă pentru "asasinat în legătură cu o acţiune teroristă" şi "asociere infracţională teroristă criminală".

Faptele s-au derulat în jurul orei locale 17.00 (15.00 GMT), potrivit unei surse din poliţie. Poliţiştii din brigada anti-criminalitate din Conflans Saint-Honorine, la circa 50 km nord-vest de Paris, au fost chemaţi pentru un individ suspect, aflat în apropierea unei unităţi şcolare, potrivit poliţiei.

La faţa locului, poliţiştii au descoperit victima şi, la 200 de metri depărtare, în comunca Eragny, au încercat să reţină un bărbat care îi ameninţa cu o armă albă şi au tras asupra lui, rănindu-l grav. Presupusul atacator a murit apoi în urma rănilor suferite.

A fost instituit un perimetru de securitate şi a fost chemat serviciul de deminare, din cauza unei suspiciuni privind existenţa unei veste explozive. Ministrul de interne Gerald Darmanin, aflat în deplasare oficială în Maroc, a revenit imediat la Paris şi a format o celulă de criză.

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a deplasat la faţa locului în cursul serii. Atacul intervine la trei săptămâni de la atentatul cu un satâr comis de un pakistenez de 25 de ani în faţa fostului sediu al Charlie Hebdo, soldat cu doi răniţi grav.

Autorul acestui atentat islamist le-a declarat anchetatorilor că a reacţionat la republicarea de către Charlie Hebdo la începutul lui septembrie a caricaturilor cu profetul Mahomed, care au transformat săptămânalul satiric într-o ţintă a jihadiştilor.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri