Cafenelele şi restaurantele se vor închide în Belgia începând de luni timp de patru săptămâni şi vor fi impuse restricţii de circulaţie de la miezul nopţii până la 05.00 dimineaţa pentru a opri răspândirea coronavirusului care este ''în creştere'', a anunţat vineri seara premierul Alexander De Croo, după o reuniune de criză a guvernului, relatează AFP.

''Săptămână după săptămână, cifrele se dublează, sunt în creştere (...) este o creştere exponenţială'', a justificat liderul liberal flamand, în timp ce Belgia este una dintre ţările europene cel mai grav afectate de pandemie (peste 10.300 de morţi), conform Agerpres.ro

Pentru a evita agravarea situaţiei, el a anunţat o serie de noi restricţii privind viaţa socială, dintre care cea mai spectaculoasă este închiderea totală a sectorului Horeca (restaurante şi cafenele) timp de patru săptămâni începând de luni. O evaluare a măsurilor va avea loc la jumătatea perioadei, a precizat De Croo, menţionând că va exista sprijin economic din partea autorităţilor publice.

Până acum, închiderea cafenelelor viza doar regiunea Bruxelles-ului şi măsura dura până la începutul lunii noiembrie. Prin urmare, măsura se extinde la întreaga ţară şi vizează de asemenea restaurantele, ceea ce oficialii din industrie consideră că este un ''dezastru''.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri