Legi stricte într-un stat membru UE. Țara în care nu mai ai voie să faci avort dacă fetusul are malformații

Tribunalul constituţional din Polonia a decis joi că avortul din cauza defectelor fătului contravine constituţiei, dar a instituit un cadru legal echivalent aproape cu interdicţia întreruperii sarcinii în ţara predominant catolică, relatează Reuters şi dpa. Prin urmare, avortul devine aproape imposibil în Polonia.

După ce verdictul va intra în vigoare, avortul va mai fi permis doar în caz de viol, incest sau existenţa unei ameninţări la viaţa şi sănătatea mamei, scrie Agerpres.

Valorile conservatoare au jucat un rol tot mai mare în viaţa publică din Polonia după ce partidul naţionalist Lege şi justiţie (PiS) a venit la putere, în urmă cu cinci ani, promiţând apărarea caracterului tradiţional catolic al naţiunii.

Limitarea dreptului la avort este o ambiţie veche a partidului, dar fostele propuneri legislative nu au avut sorţi de izbândă din cauza reacţiei publice de condamnare a iniţiativei, notează sursa citată.

În 2018, în urma unui proiect de lege similar, polonezii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva acestei legi anti-avort, scria HotNews.

Citeste si:
Donald Trump se declara avocatul ferm al miscarii anti-avort
Donald Trump, primul...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri