Purtarea măştii de protecţie pe stradă va deveni în curând obligatorie în Portugalia, confruntată ca şi alte ţări europene cu o revenire a epidemiei de coronavirus, a decis vineri Parlamentul de la Lisabona, graţie socialiştilor aflaţi la putere şi opoziţiei de dreapta, informează AFP, preluat de Agerpres.

Această măsură, care va intra în vigoare după ratificarea sa de către preşedintele conservator Marcelo Rebelo de Sousa, se va aplica pentru o perioadă de 70 de zile la finalul căreia poate fi reînnoită.

Purtarea măştii, care nu va putea fi înlocuită cu o vizieră, va fi obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste zece ani "atunci când distanţa fizică recomandată de autorităţile sanitare se dovedeşte impracticabilă", conform versiunii finale a textului, citată de agenţia Lusa.

Partidele de extremă stângă s-au abţinut de la vot, criticând în special natura prea vagă a unei legi care prevede şi excepţii atunci când purtarea măştii ar fi "incompatibilă cu natura activităţilor practicate".

Textul, depus de principalul partid de opoziţie, Partidul Social Democrat (PSD, centru-dreapta), a înlocuit un proiect de lege pe care guvernul a trebuit să îl retragă, deoarece prevedea şi obligativitatea utilizării unei aplicaţii pentru urmărirea contactelor.

O astfel de dispoziţie, care a provocat nemulţumirea opoziţiei, medicilor şi apărătorilor dreptului la viaţă privată, ar fi fost fără precedent în Europa şi contrară recomandărilor Bruxelles-ului sau ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care pledează pentru utilizarea voluntară a acestui software.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri