Coreea de Nord susţine că praful provenit din China ar putea răspândi COVID-19

Coreea de Nord şi-a avertizat locuitorii să rămână în spaţiile închise, argumentând că praful galben sezonier purtat de vânt din China ar putea aduce în ţară noul coronavirus, scrie Agerpres.

"Pe măsură ce infecţiile cu noul coronavirus continuă să se răspândească în lume, necesitatea de a face faţă prafului galben şi de a lua măsuri a devenit mai critică", a relatat joi ziarul oficial de partid, Rodong Sinmun.

Televiziunea de stat KRT a anunţat că praful galben şi praful fin pot conţine substanţe dăunătoare, cum ar fi metale grele şi microorganisme patogene, inclusiv virusuri.

"Oamenii trebuie să acorde atenţie igienei personale după ce se întorc de afară", a spus o prezentatoare de ştiri. "De asemenea, muncitorii ar trebui să evite lucrările în construcţii în aer liber", a adăugat ea.

Ambasada Rusiei din Coreea de Nord a scris pe Facebook că Ministerul de Externe din Coreea de Nord a dispus ca personalul acesteia şi toţi vizitatorii să rămână în spaţii închise pe durata furtunii de praf.

Citeste si:
Coreea de Nord are până la 60 de arme nucleare ce pun în pericol lumea
Coreea de Nord are până la 60...

Afirmație fără fundament

Afirmaţia conform căreia virusul care provoacă COVID-19 s-ar putea răspândi în Coreea de Nord din deşertul Gobi, situat la 1.900 de kilometri depărtare, pare a fi lipsită de fundament. Doi metri reprezintă distanţa recomandată în mod obişnuit pentru prevenirea infectării cu toate că, potrivit Centrelor pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC) din Statele Unite, picăturile respiratorii cu încărcătură virală pot rezista în aer uneori chiar şi câteva ore, în anumite condiţii.

Ziarul nord-coreean a scris că locuitorii ar trebui să evite activităţile în aer liber şi să respecte recomandările pentru prevenirea infectărilor, precum purtarea măştilor în mediul exterior.

Zero cazuri de COVID-19?

Coreea de Nord nu a raportat cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, o afirmaţie pe care experţii în domeniul sanitar o pun sub semnul întrebării.

Phenianul a impus controale stricte la frontieră şi măsuri de carantină pentru a preveni apariţia unui focar.

Citeste si:
Putin încă nu s-a vaccinat cu vaccinul rusesc, chiar dacă fiica lui...
Putin încă nu s-a vaccinat cu...

Analiştii consideră că un focar ar putea fi devastator pentru ţara izolată economic şi politic.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri