Primarul din Istanbul, cel mai mare oraş turc în care se înregistrează 40% din cazurile de coronavirus din ţară, a fost testat pozitiv la COVID-19.

Ekrem Imamoglu, din partea principalului partid de opoziţie Partidul Republican al Poporului (CHP), a anunţat sâmbătă, într-un video postat pe Twitter, că a fost testat pozitiv la coronavirus şi că este internat în spital, scrie Agerpres.

Imamoglu a spus că s-a testat frecvent pentru coronavirus, dar s-a prezentat la spital vineri seară după ce a făcut o febră puternică.

"Acum sunt chiar bine. Febra mea nu este rea... Dacă vrea Dumnezeu mă voi face bine", a spus el.

Din luna martie, Imamoglu a avut mai multe dispute cu administraţia preşedintelui Recep Tayyip Erdogan privind modul în care pandemia trebuie combătută la Istanbul, unde locuiesc aproape 16 milioane de persoane.

În această săptămână, ministrul sănătăţii Fahrettin Koca a spus că Istanbulul are 40% din toate cazurile de coronavirus ale Turciei şi de cinci ori mai multe decât capitala Ankara.

Koca a organizat la Istanbul o reuniune privitoare la COVID-19 vineri, dar primarul Imamoglu nu a fost invitat.

"Deşi s-a anunţat oficial că numărul de cazuri din Istanbul a ajuns la 40% din toate cazurile din Turcia, primarul nostru din Istanbul Ekrem Imamoglu nu este invitat la o reuniune despre măsurile care trebuie luate, ceea ce este un scandal", a precizat CHP într-un comunicat.

"Asta dovedeşte că nu pot gestiona pandemia, la fel cum nu pot conduce ţara", se mai menţionează în comunicat.

Imamoglu a spus că este nepoliticos, afirmând că, în calitate de primar, "sunt prima persoană care trebuie contactată".

Turcia a avut până acum aproape 358.000 de cazuri de coronavirus şi 9.658 de decese din luna martie.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri