Proprietarii Legoland si Madame Tussauds au decis sa fuzioneze, pentru a crea un competitor de temut rivalului Disney, liderul industriei de agrement, se arata in editia online a cotidianului Telegraph.

Dubai International Capital, detinatoarea grupului Tussauds, va primi 1,03 miliarde de lire sterline (aproximativ 1,5 miliarde de euro) si va controla 20% din actiunile noii companii. DIC a cumparat Tussauds in 2005 contra sumei de 800 de miliarde de lire sterline.

Restul de 80% din actiunile firmei rezultate in urma fuziunii va fi in posesia Merlin Entertainments, controlata de fondul de investitii Blackstone si care are in proprietate Legoland si London Dungeons.

Cumulat, cei doi operatori isi desfasoara afacerile in 12 tari si atrag peste 30 de milioane de vizitatori anual, in cele 50 de locatii detinute.

Noua companie va fi condusa de Nick Varney, CEO-ul Merlin, secondat de Peter Phillipson, directorul executiv al grupului Tussauds.

"Fuziunea celor doua branduri, a resurselor umane si a know-how-ului, va avea ca rezultat crearea unei forte extraordinare pe piata globala de divertisment", a declarat Nick Varney. Acesta a mai adaugat ca obiectivul principal il constituie dobandirea pozitie de lider in domeniu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
PETA cere Walt Disney sa nu mai foloseasca animale salbatice in filme