Banca olandeza ABN AMRO a decis cumpararea a 93,4% din banca pakistaneza Prime Bank, pentru suma de 13,8 miliarde rupii (227 milioane dolari), aceasta tranzactie fiind ultima dintr-un lung sir de achizitii facute de banci straine in Pakistan, informeaza NewsIn. Bancile straine au devenit din ce in ce mai interesate de setorul financiar al pakistanului dupa aplicarea unor reforme ce permit cresterea rapida si majorarea veniturilor, sunt de parere analistii.

ABN AMRO, care a demarat procedurile de analiza a acestei banci in luna octombrie 2006, va lansa si o oferta de achizitie a restului de actiuni Prime Bank, a anuntat intr-un comunicat grupul olandez. Cu active de 52 miliarde rupii, banca Prime Bank este a 19-a banca din Pakistan, avand o retea compusa din 69 de filiale in 25 de orase din Pakistan, a precizat comunicatul ABN AMRO.

Dupa finalizarea fuziunii, grupul va reprezenta a doua banca straina din Pakistan si una din primele zece banci din tara, beneficiind de active de peste 124 miliarde de rupii, a adaugat ABN AMRO.

"Aceasta este o oportunitate nemaipomenita, dovedind increderea pe care o avem in sectorul financiar al Pakistanului", a declarat directorul executiv al filialei pakistaneze a ABN AMRO, Naved. A. Khan, pentru Reuters. "Strategia este foarte simpla, urmarim cresterea pietei, majorarea numarului de clienti si intorducerea de noi produse", a adaugat el.

ABN Amro are drept obiectiv cresterea economica prin extinderea activitatilor sale pe plan international, achizitionand in cursul anului trecut grupul bancar italian Antonveneta pentru suma de peste opt miliarde de euro.

Obiectivul ABN AMRO este de a face economii anuale de 900 de milioane de euro pana in 2008, acesta fiind pus in practica odata cu decizia de restructurare luata in cursul anului trecut, intentia bancii fiind de a se concentra pe banci de dimensiuni mici si medii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri