Astronomii au descoperit un semnal radio intens, care pornește chiar din interiorul galaxiei noastre. Astfel de secvențe rapide de radio pot dura maximum o secundă, însă pot fi de 100 de ori mai puternice decât Soarele. În ciuda intensității puternice, originea acestora este încă necunoscută, potrivit independent.co.uk.

Ceea ce este surprinzător la acest semnal radio este faptul că este primul interceptat în Calea Lactee. Dificultatea stabilirii sursei semnalului provine din durata prea scurtă a acestuia, dar și din spontaneitatea cu care poate apărea un astfel de semnal. Însă este clar că s-a format undeva în univers, în condiții extreme, care pot avea legătură cu stele căzătoare sau tehnologie extraterestră.

Cu toate acestea, cercetătorii înclină să creadă că secvența interceptată provine de la o stea, cu un puternic câmp magnetic. În plus, comparativ cu alte astfel de semnale interceptate, acesta pare să aibă același conținut.

”E un mare mister sursa acestor explozii scurte de energie, cu atât mai mult cu cât până acum eram obișnuiți cu semnale din alte galaxii. Este și pentru prima dată când reușim să legăm o astfel de secvență de un singur obiect astronomic”, a comentat Kiyoshi Masui, asistent universitar la MIT, cei care au condus analiza semnalului.

Pe 27 aprilie au început cercetările în acest sens, folosind două telescoape cu multiple raze X și emisii pentru a cuprinde câmpul magnetic al întregii galaxii. A doua zi, astronomii au verificat cerul cu două telescoape din America de Nord și au interceptat acest semnal, denumit FRB 200428.

Cercetarea este expusă în trei lucrări publicate în revista Nature, acolo unde sunt expuse și analizate date din întreaga lume, date care descriu sistemul solar, surprins cu ajutorul telescoapelor din Canada, Statele Unite sau China.

Chiar dacă FRB se dovedește a fi o urmă dintr-o stea neutronică, multe mistere rămân încă nesoluționate. Astronomii vor trebui să justifice modul în care acea stea produce astfel de unde radio, cu o asemenea intensitate.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri