Parlamentul Ucrainei a votat vineri în favoarea impunerii de amenzi pentru persoanele care nu poartă mască în clădirile publice şi în transportul în comun, pe fondul extinderii fulgerătoare a pandemiei de coronavirus în Ucraina, informează AFP.

Absenţa măştii în magazine, muzee, sălile de sport sau biserici va fi pasibilă de amenzi situate între 5 şi 7,5 euro, potrivit legii votate de deputaţii acestei ţări, una dintre cele mai sărace din Europa.

"Dacă masca nu este confortabilă pentru voi, uitaţi-vă cu ce seamănă o persoană contectată la un aparat de ventilare artificială", a scris pe Facebook Evghenia Kravciuk, o deputată a partidului prezidenţial, adăugând că şi colegii săi deputaţi care vin în parlament fără mască vor fi amendaţi.

Această fostă republică sovietică, ce numără circa 40 de milioane de locuitori, a înregistrat joi un nou record zilnic de contaminări, cu 9.850 de cazuri de coronavirus detectate.

Foarte criticate pentru modul în care gestionează criza, autorităţile ucrainene au acuzat de mai multe ori populaţia că încalcă măsurile de prevenţie.

"Suntem aproape de o catastrofă", a declarat marţi ministrul ucrainean al sănătăţii Maksim Stepanov, în timpul unui discurs în parlament, atenţionând că "ce e mai rău abia urmează".

Ucraina, al cărei sistem de sănătate publică este destul de şubrezit, dispune în prezent de peste 52.000 de paturi de spital pentru bolnavii de COVID-19, însă circa 70% sunt deja ocupate, potrivit Ministerului Sănătăţii ucrainean.

Contrar ţărilor din vestul Europei, precum Franţa sau Germania, Ucraina nu intenţionează deocamdată să reintroducă severa carantină din primăvară. "Economia ucraineană nu trebuie să sufere din cauza unui lockdown total. Măsurile noastre locale şi adaptabile se justifică foarte bine", a declarat joi premierul ucrainean Denis Şmihal.

Ministerul Sănătăţii al Ucrainei studiază la rândul său posibilitatea unei înăspriri parţiale a restricţiilor, începând cu 14 noiembrie. În cadrul acestor noi măsuri, doar comerţul şi serviciile esenţiale, precum magazinele de produse alimentare, farmaciile şi transportul în comun, vor continua să funcţioneze.

În total, peste 440.000 de cazuri de contaminări cu noul tip de coronavirus au fost înregistrate în Ucraina, dintre care 8.125 s-au soldat cu deces.

Sursa foto: Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri