Guvernul Ungariei a elaborat modificări ale legislaţiei prin care practic s-ar interzice cuplurilor homosexuale să adopte copii; minorităţile sexuale nu pot manifesta împotriva măsurilor, din cauza restricţiilor în vigoare pentru combaterea epidemiei de coronavirus, remarcă Reuters.

Agerpres notează că Premierul Viktor Orban a propus şi un amendament la Constituţie, conform căruia copiii trebuie crescuţi conform interpretării creştine a rolului genurilor.

Proiectele de legi au fost depuse în parlamentul ungar marţi seara, iar de miercuri în Ungaria sunt în vigoare diferite interdicţii prin care se încearcă diminuarea numărului de infectări cu coronavirus. Apărătorii drepturilor minorităţilor consideră că intenţiile executivului de la Budapesta sunt un atac împotriva comunităţii LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali şi altele).

Conform proiectelor de reglementări, numai cuplurile căsătorite vor putea adopta copii; persoanele singure au nevoie de permisiunea specială a ministerului răspunzător de problemele familiei. Grupul Hatter, susţinător al drepturilor minorităţilor, arată că astfel cuplurilor gay li se interzice practic adopţiile; până acum, unul din parteneri putea solicita adopţia individual, deoarece în Ungaria nu sunt permise căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Partidul de dreapta Fidesz, aflat la guvernare, se confruntă în perspectiva alegerilor de la începutul lui 2022 cu problemele legate de pandemie şi de efectele economice ale acesteia. În paralel, guvernanţii şi-au amplificat retorica anti-LGBTQ şi susţin că noua legislaţie 'va pune mai puternic accentul pe drepturile copiilor în procesul de adopţie'. În mai, Ungaria a interzis modificarea sexului în actele personale. Orban şi alţii au criticat, de asemenea, cărţile pentru copii care prezintă în mod pozitiv diversitatea sexuală.

Reuters reaminteşte că homofobia a fost una din poziţiile importante în campania pentru alegerile de anul acesta şi pentru PiS (Lege şi Justiţie), partidul naţionalist de guvernământ din Polonia

Sursa foto: Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri