Preşedintele rus Vladimir Putin, a cărui ţară afirmă că a dezvoltat vaccinuri eficiente împotriva COVID-19, a îndemnat statele care formează grupul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) să-şi unească eforturile pentru producţia acestor vaccinuri pe scară largă, fără a detalia condiţiile comerciale ale propunerii sale, scrie AFP, citat de Agerpres.

''Vaccinurile ruseşti există, ele sunt eficace şi sigure. Problema care rămâne este cea a producţiei lor de masă'', a declarat Purin la un summit online al grupului BRICS.

''Aici este important să conjugăm eforturile pentru producţia de masă'', a insistat el. Preşedintele rus a precizat că ţara sa a semnat deja acorduri cu Brazilia şi India pentru efectuarea de teste clinice pentru vaccinul Sputnik V, primul anunţat de Rusia şi dezvoltat de centrul Gamaleia.

El a vorbit şi despre existenţa unui acord cu China şi India pentru ''deschiderea de centre de producţie a vaccinului nostru în aceste ţări, nu doar pentru nevoile lor proprii, ci şi pentru statele terţe''.

Rusia susţine că vaccinul Sputnik V, aflat în faza a treia a testelor clinice, are o eficacitate de 92%.

Moscova nu a prezentat deocamdată vreo documentaţie ştiinţifică despre acest vaccin, dar cei care l-au conceput au promis că cercetarea va fi publicată curând ''într-una dintre principalele reviste medicale din lume'' şi va putea fi evaluată de alţi experţi. Şi alte vaccinuri împotriva COVID-19 dezvoltate de alte laboratoare ruseşti sunt în prezent în faza testelor clinice.

Rusia a înaintat la sfârşitul lunii octombrie Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) o cerere de precalificare şi autorizare rapidă a vaccinului Sputnik V, botezat după numele primului satelit sovietic lansat pe orbită şi care, potrivit Moscovei, a fost deja administrat mai multor responsabili ruşi de rang înalt.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri