Tirolul de Sud, regiune autonome din nordul extrem al Italiei la frontiera cu Austria, a început o campanie masivă de depistare a cazurilor de contaminare cu noul tip de coronavirus ce va dura până duminică, în scopul de a testa 70% din populaţie, pe bază de voluntariat, scrie Agerpres.

Potrivit autorităţilor acestei regiuni germanofone, denumită şi Alto Adige, rata de contaminare cu SARS-CoV-2 a atins asemenea proporţii încât a devenit crucial să fie testate 350.000 de persoane, pentru a-i izola pe vectorii de contaminare.

Tirolul de Sud este clasat în prezent drept "zonă roşie", cu cel mai înalt risc potrivit sistemului de clasificare în trei culori stabilit în Italia (galben, portocaliu, roşu).

Această campanie de testare intervine înainte de redeschiderea grădiniţelor şi şcolilor primare prevăzută pentru data de 24 noiembrie.

Italia, prima ţară europeană care a pariat pe testele rapide antigen, a fost apoi urmată de Regatul Unit, SUA, Slovacia şi alte ţări.

Însă, aceste teste fiabile în proporţie de 80-90% nu au permis stăvilirea contaminărilor, care au ajuns de la 500 câte se înregistrau în august, când au început aceste teste, la peste 35.000 în ultimele zile.

Sursa foto: Pxhere

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri