Bayreuth sau Beirut? Unde a ajuns tema unui student din Germania

Un plic conţinând tema unui student german la drept, pus la poştă având drept destinaţie Universitatea din Bayreuth (estul Germaniei), a fost trimis din greşeală spre capitala Libanului, Beirut, informează Agerpres.

"Nu am reuşit să ne dăm seama cum s-a întâmplat acest lucru, în pofida unei anchete intensive", a declarat un purtător de cuvânt al Deutsche Post pentru ziarul Bild.

Deşi numele celor două oraşe sunt pronunţate în mod similar în germană, ele nu sunt identice, cum nici ortografia nu este.

De asemenea, taxele pentru o trimitere poştală internă nu ar fi fost suficiente pentru a putea expedia majoritatea documentelor până în Liban.

"Din păcate, plicul este fie încă în drum spre Liban, fie de-abia acum se întoarce", a precizat purtătorul de cuvânt. Procesul ar putea dura până la şase săptămâni, a completat acesta, adăugând că studentului îi va fi rambursat costul trimiterii poştale.

Citeste si:
O nouă explozie a zguduit Beirutul
O nouă explozie a zguduit...

Plicul a fost expediat pe 2 noiembrie de la un oficiu poştal din Bayreuth, a confirmat purtătorul de cuvânt.

El a adăugat că plicul a fost trimis "din păcate, în direcţia incorectă, spre Liban" la o unitate de sortare a corespondenţei internaţionale din Frankfurt.

Din fericire, studentul a fost precaut şi a imprimat o copie a temei, pe care a reuşit să o predea personal.

Potrivit unui oficial al universităţii, chiar dacă studentul nu ar fi făcut acest lucru, universitatea ar fi acceptat totuşi tema, din moment ce ştampila poştală de pe plic dovedeşte dacă aceasta a fost predată sau nu la timp.

Citeste si:
Germania prelungește carantina până cel puțin pe 20 decembrie
Coronavirus: Carantina...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri