Papa Francisc urmează să numească sâmbătă 13 noi cardinali, între care şi arhiepiscopul de Washington Wilton Gregory, primul prelat american de culoare care va fi admis în rândul aşa-numiţilor "Prinţi ai Bisericii".

Wilton Gregory, care împlineşte 73 de ani luna viitoare, conduce arhiepiscopia afectată de scandalul legat de Theodore McCarrick, un fost cardinal demis anul trecut după ce împotriva lui au apărut acuzaţii de abuzuri sexuale împotriva unor minori.

În iunie, Wilton Gregory a ţinut prima pagină a ziarelor după ce l-a criticat pe preşedintele Donald Trump care a apărut ţinând o Biblie în mână în faţa unei biserici istorice din Washington, la o zi după ce poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii care protestau în urma morţii lui George Floyd, scrie Agepres.

Gregory şi alţi cardinali aleşi urmează să primească baretele roşii şi inele care însoţesc titlurile lor în cadrul unei slujbe conduse de papa Francisc la Bazilica Sfântul Petru din Roma.

Vicarul Apostolic al Brunei, Cornelius Sim, şi arhiepiscopul de Capiz, în Filipine, Jose Fuerte Advincula, vor fi numiţi in absentia, a anunţat Vaticanul la începutul acestei săptămâni.

Din cauza riscurilor legate de pandemie, la consistoriu va participa un număr redus de persoane, aproximativ 100 de oaspeţi, plus un număr de cardinali. De asemenea, îmbrăţişarea obişnuită între cardinali nu va mai avea loc.

Sursa foto: neneo / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri