Peste 1.300 de persoane din Marea Britanie, diagnosticate greşit cu COVID-19

Peste 1.300 de persoane din Marea Britanie au fost informate greşit că au fost infectate cu noul coronavirus după o eroare de laborator, a anunţat Departamentul pentru Sănătate şi Asistenţă Socială, relatează Agerpres.

"Sistemul Test and Trace al Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) a contactat 1.311 de persoane care au fost anunţate greşit că rezultatele testelor COVID-19, efectuate în perioada 19-23 noiembrie, au fost pozitive. O problemă cu un lot de substanţe chimice de laborator a condus la anularea rezultatelor testelor", a declarat un purtător de cuvânt al departamentului într-un comunicat.

"Au fost luate măsuri rapide pentru a-i anunţa pe cei afectaţi. Ei au fost rugaţi să mai facă un alt test şi să continue să stea în autoizolare dacă prezintă simptome", a afirmat oficialul britanic.

Eroarea de laborator care a condus la informarea greşită a persoanelor a fost un "incident izolat" şi o anchetă a fost lansată în acest sens, se menţionează în comunicat.

Guvernul britanic a anunţat alocarea unei sume suplimentare de 7 miliarde de lire sterline (9,31 miliarde de dolari) pentru teste COVID-19 şi urmărirea contactelor persoanelor depistate pozitiv ca parte a unui program extins de testare în masă a populaţiei.

Citeste si:
Suspecții de coronavirus, să apeleze la medicul de familie pentru...
Coronavirus | Câte teste de...

Marea Britanie a înregistrat în total circa 1,6 milioane de cazuri de COVID-19, dintre care 57.500 de decese.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri