Aproximativ 11 milioane de copii, cu vârste de până în cinci ani, aflați în cele mai vulnerabile comunități, fac față cu greu foamei, scrie Euronews.

Problemele comunităților vulnerabile au fost adâncite de chestiunea pandemiei. Copii din 11 țări din Africa, Orientul MIjlociu, Caraibe și Asia sunt nevoiți să înfrunte foametea, potrivit celui mai recent raport al organizației Salvați Copii (Save the Children).

Organizația semnalează cinci zone, în care fenomenul a luat amploare și trebuie intervenit urgent: Afganistan, Yemen, Sudanul de Sud, Republica Democrată Congo și Sahel (Mali, Niger și Burkina Faso).

Zonele sunt grav afectate de COVID, conflictele locale, dar și de schimbarea climatică, iar organizația cere ajutor imediat pentru a evita o catastrofă umanitară.

”Nu e ușor să rezolvăm problema foamei, la nivel global. Însă comunitatea internațională poate să furnizeze câteva soluții în acest sens, mergând chiar la baza acestor probleme”, a declarat Inger Ashing, CEO Salvați Copiii.

Pandemia și foametea

Foametea și chestiunile sociale din zonele sărace nu sunt ceva nou, însă COVID întârzie capacitatea de răspuns a comunității internaționale.

Marea Britanie a anunțat deja că va tăia din bugetul destinat ajutorului internațional sau acțiunilor de caritate. Reprezentanții organizațiilor umanitare susțin că pot înțelege situația, însă până la un punct.

”Când vorbim despre o comunitate internațională și despre globalizare și ne rugăm pentru redeschiderea granițelor, pentru a putea călători oriunde, ar trebui să ne vedem ca pe o mare familie și să ne ajutăm între noi, astfel încât să putem depăși situații critice”, au declarat aceștia.

Copiii de până în cinci ani sunt cei mai expuși unor situații critice, deoarece fără hrana potrivită și suficientă, aceștia nu pot rezista.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri