Guvernul francez are în vedere să instituie o perioadă de izolare de şapte zile pentru francezii care vor merge la schi în străinătate în perioada sărbătorilor de iarnă, cu controale aleatorii la graniţele cu Spania şi Elveţia, a afirmat prim-ministrul Jean Castex, transmite AFP, citat de Agerpres.

Pentru 'a-i împiedica pe francezi să meargă să se contamineze în staţiunile' de schi din ţări vecine precum Elveţia ori Spania, care îşi păstrează staţiunile de schi deschise, 'vom instaura o carantină', cu 'controale aleatorii la frontieră', a spus Castex la postul BFM TV/RMC.

Prefecţii departamentelor limitrofe 'ar putea dispune o izolare de şapte zile' pentru francezii care vor reveni dintr-o staţiune de schi din Spania sau Elveţia. "Concluzia care trebuie trasă este că nu merg în Elveţia pentru a schia", a adăugat Castex.

Solicitat să ofere mai multe precizări, el a spus că problema 'este în mâna prefecţilor' şi că 'aceasta nu îi priveşte pe lucrătorii transfrontalieri'.

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat, fără a da detalii, că are în vedere luarea 'unor măsuri restrictive şi disuasive' pentru a-i împiedica pe francezi să meargă la schi în străinătate în perioada sărbătorilor de iarnă, când în Franţa instalaţiile pentru practicarea acestui sport vor fi închise.

Castex a afirmat că ar fi preferat să existe 'o armonizare europeană' referitoare la staţiunile de schi, dar că, dacă Franţa, Italia şi Germania s-au 'aliniat' în privinţa închiderii lor, "spaniolii şi elveţienii în acest moment nu se orientează către aceste decizii".

"Este dreptul lor, dar eu voi continua să-mi protejez cetăţeni împiedicându-i să plece să se contamineze', a insistat premierul francez, menţionând că este vorba şi de restabilirea 'unui principiu de echitate faţă de administratorii staţiunilor de schi franceze".

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri