Preşedintele Vladimir Putin le-a ordonat autorităţilor ruse să înceapă săptămâna viitoare vaccinarea voluntară în masă împotriva COVID-19, transmit Reuters şi EFE.

Şeful statului rus a anunţat că în termen de câteva zile, în Rusia vor fi produse 2 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19. Săptămâna trecută, Rusia a declarat că vaccinul său Sputnik V are o eficienţă de 92% în a proteja oamenii de COVID-19, conform rezultatelor preliminare, conform Agerpres.ro.

Vicepremierul rus Tatiana Golikova a precizat că vaccinarea pe scară largă în Rusia ar putea începe în decembrie.

Creşterea numărului de cazuri de COVID-19 a încetinit după 27 noiembrie, miercuri fiind raportate 25.345 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore. De la începutul celui de-al doilea val al epidemiei, Rusia nu a reintrodus carantina la nivel naţional, preferând să impună restricţii punctuale în diverse regiuni.

Cu 2.347.401 de cazuri de COVID-19, Rusia se plasează pe poziţia a patra în lume, după SUA, India şi Brazilia. De la începutul pandemiei, în Rusia au fost consemnate 41.053 decese legate de COVID-19.

''Prioritatea absolută sunt ruşii'', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Pe de altă parte, autorităţile din Sankt Petersburg au dispus închiderea barurilor şi a restaurantelor în perioada 30 decembrie - 3 ianuarie, pentru a limita răspândirea COVID-19. Metropola rusă a raportat miercuri 3.684 de noi cazuri.

Muzeele, teatrele şi sălile de concerte vor fi închise publicului între 30 decembrie şi 10 ianuarie.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri