Protest la Chișinău, la care participă peste cinci mii de oameni, susţinători ai Maiei Sandu. Oamenii s-au adunat în fața Parlamentului, la apelul președintelui ales, care ar trebui să-şi preia mandatul la sfârşitul acestei luni. Mulțimea se opune proiectului lui Igor Dodon prin care se dorește reducerea atribuțiilor noului președinte. Socialiștii vor să transfere Serviciul de Informații și Securitate din subordinea Președinției, în subordinea Parlamentului, scrie Digi24.

Manifestanții adunați în fața Parlamentului cer alegeri parlamentare anticipate şi strigă „Jos socialiştii!”.

Zeci de poliţişti au fost desfăşuraţi în jurul Parlamentului, fără a interveni pentru moment.

Planul socialiştilor de a trece Serviciul de Informaţii al Republicii Moldova (SIS) din subordinea preşedintelui în cea a legislativului, plus alte câteva proiecte legislative controversate precum acordarea unui statut special limbii ruse şi anularea legii antipropagandă au provocat joi un blocaj în parlament şi proteste în faţa sediului legislativului din Chişinău, relatează Radio Chişinău, Deschide.md, Ziarul Naţional şi AFP,

Peste 5.000 de persoane au manifestat în centrul Chişinăului pentru a protesta împotriva unui proiect de lege ce vizează limitarea puterilor prezidenţiale în Republica Moldova, considerat o tentativă de a obstrucţionare a noii preşedinte alese, Maia Sandu.

Reuniţi în faţa parlamentului, la apelul preşedintei ales, proeuropeana Maia Sandu, manifestanţii au scandat „Jos trădătorii!” şi au cerut dizolvarea parlamentului.

Manifestanţii, dintre care unii agitau pancarte cu inscripţia „Vrem media libere!”, protestează împotriva unui proiect de lege care propune preluarea controlului Serviciului de Informaţii de către parlament, care în prezent se află în subordinea preşedintelui.

Propus de Partidul Socialist, care îl susţine pe preşedintele încă în exerciţiu, prorusul Igor Dodon, acest proiect de lege este considerat de opoziţie o tentativă de a limita puterile preşedintei alese Maia Sandu, a cărei ceremonie de învestitură este prevăzută să aibă loc la sfârşitul lunii decembrie.

Documentul figurează pe ordinea de zi a reuniunii de joi a parlamentului, la fel ca şi alte iniţiative denunţate de opoziţie, în special cea privind acordarea unui statut special limbii ruse în Republica Moldova şi ridicarea interdicţiei de difuzare în ţară a buletinelor de ştiri difuzate de canalele de televiziune ruseşti.

Sursa foto: ProTV Chişinău/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri