Moscova a început să distribuie sâmbătă vaccinul anti-COVID-19 Sputnik V în 70 de clinici, demarând astfel prima vaccinare în masă din Rusia împotriva bolii, a informat grupul de lucru pentru coronavirus, conform DPA.

Potrivit acestuia, vaccinul fabricat în Rusia va fi mai întâi pus la dispoziţia medicilor şi a altor lucrători din sistemul de sănătate, profesorilor şi asistenţilor sociali, deoarece aceştia prezintă cel mai mare risc de expunere la boală, conform Agerpres.ro.

"Lucraţi într-o instituţie de învăţământ şi aveţi prioritate maximă pentru vaccinul anti-COVID-19, gratuit", se putea citi într-un sms primit sâmbătă dimineaţa de către un moscovit, profesor la şcoala primară.

Moscova, epicentrul focarului de COVID-19 din Rusia, a înregistrat 7.993 de cazuri noi peste noapte, în creştere de la 6.868 în ziua precedentă şi cu mult peste cele circa 700 de cazuri zilnice de la începutul lui septembrie.

"În primele cinci ore, 5.000 de persoane s-au înscris pentru a fi vaccinate - profesori, medici, asistenţi sociali, cei care îşi riscă azi cel mai mult sănătatea şi viaţa", a scris primarul Serghei Sobianin pe site-ul său personal.

Rusia a dezvoltat două vaccinuri anti-COVID-19, Sputnik V, susţinut de Fondul Rus pentru Investiţii Directe, şi un altul dezvoltat de Institutul Vector din Siberia, studiile clinice finale pentru ambele urmând încă să fie finalizate.

Vaccinul Sputnik V se administrează în două injecţii, a doua doză fiind inoculată la 21 de zile după prima.

Rusia a raportat sâmbătă un nou record de infectări zilnice - 28.782 - , împingând totalul cazurilor la nivel naţional la 2.431.731, al patrulea cel mai mare din lume.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri