Guvernul ceh a prelungit până pe 23 decembrie starea de urgenţă în faţa creşterii numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus, informează Agerpres.

Republica Cehă a înregistrat pe 9 decembrie 6.402 de noi cazuri de contaminare, cel mai ridicat număr după 19 noiembrie, bilanţul total fiind de 563.333 de contaminări şi 9.226 de decese cauzate de COVID-19 în această ţară cu 10,7 milioane de locuitori.

"Dacă situaţia va continua să se agraveze, va trebui să înăsprim şi mai mult măsurile luni", a declarat ministrul ceh al sănătăţii, Jan Blatny.

Starea de urgenţă facilitează luarea de decizii de către guvern pe timp de criză. Guvernul ceh a relaxat restricţiile pe 3 decembrie, autorizând redeschiderea restaurantelor şi barurilor, a magazinelor nealimentare, a muzeelor şi galeriilor de artă. El a ridicat interdicţia de circulaţie nocturnă şi a autorizat întâlnirile în exterior pentru grupuri de maxim 50 de persoane şi de 10 persoane în interior.

Guvernul ceh a fost criticat pentru măsurile considerate incoerente şi care nu corespund sistemului cu cinci niveluri introdus în noiembrie.

Mai multe pub-uri din ţară au rămas deschise după orele 20:00 în pofida riscului unor amenzi substanţiale.

Republica Cehă s-a confruntat cu o explozie a numărului de contaminări în toamnă, cu circa 15.000 de noi cazuri pe zi, şi de atunci are probleme în gestionarea epidemiei.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri