Autorităţile din Arabia Saudită transmit că au aprobat vaccinul dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de grupul farmaceutic american Pfizer şi partenerul său german BioNTech, o procedură care permite utilizarea sa în această ţară din Golful Persic.

Autoritatea Saudită pentru Alimente şi Medicamente a emis această aprobare în urma unei solicitări a grupului Pfizer, deschizând astfel calea pentru ca agenţiile sanitare din această ţară să importe şi să folosească vaccinul, scrie Agerpres.

Aprobarea emisă pentru înregistrarea şi utilizarea vaccinului s-a bazat pe datele de siguranţă şi de eficienţă furnizate de grupul Pfizer, relatează aceeaşi agenţie de presă din Arabia Saudită.

Deocamdată, nu au fost comunicate datele calendaristice referitoare la sosirea vaccinului Pfizer şi la debutul campaniei de vaccinare în această ţară.

Autorităţile sanitare saudite au declarat luna trecută că vaccinurile anti-COVID-19 vor fi disponibile în regim de gratuitate pentru toţi cetăţenii şi rezidenţii străini din Arabia Saudită.

La începutul acestei luni, Bahrain, un alt stat din regiunea Golfului Persic, a anunţat că a aprobat utilizarea în regim de urgenţă a vaccinului Pfizer-BioNTech.

În urma acelei autorizaţii, Bahrain a devenit a doua ţară din lume care a aprobat utilizarea în regim de urgenţă a acestui vaccin, după Marea Britanie. Miercuri, Canada a aprobat la rândul ei vaccinul Pfizer-BioNTech.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri