Fundaţia Bill & Melinda Gates a anunţat joi că va dona suma suplimentară de 250 de milioane de dolari (206 milioane de euro) în beneficiul campaniei internaţionale ce vizează combaterea pandemiei de coronavirus, informează AFP, citat de Agerpres.

O parte din aceste fonduri vor fi consacrate distribuirii de vaccinuri în regiuni din Africa Subsahariană şi Asia de Sud.

"Avem noi medicamente şi mai multe vaccinuri potenţiale decât ne aşteptam pentru începutul anului viitor", a declarat Bill Gates într-un comunicat.

"Însă aceste inovaţii nu vor salva vieţi decât dacă sunt distribuite în lume", a adăugat antreprenorul american. Finanţarea este una dintre principalele dificultăţi din Africa, unde se află unele dintre cele mai sărace ţări din lume.

Continentul şi-a stabilit obiectivul de a vaccina "3% dintre africani până în martie 2021 şi 20% până la sfârşitul anului viitor", a declarat la sfârşitul lunii noiembrie directorul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Matshidiso Moeti.

Costul expedierii de vaccinuri în Africa a fost estimat la 5,7 miliarde de dolari, alături de "costuri suplimentare de 15%-17% pentru materialul de injectare şi livrare", potrivit OMS. Din cele 47 de ţări africane care sunt membre în OMS, "doar aproape un sfert dispun de planuri adecvate în privinţa resurselor şi a finanţării".

Coordonatorul din Africa al Fundaţiei Gates pentru acţiunile de combatere a pandemiei de COVID-19, Solomon Zewdu, a declarat joi că o parte din finanţările anunţate vor contribui la susţinerea eforturilor depuse pentru ca vaccinurile să ajungă la circa 780 de milioane de persoane care trăiesc pe acest continent.

Este esenţial ca specialiştii sanitari să se asigure că vaccinurile "sunt cu adevărat finanţate pentru a-şi parcurge drumul pe continent, până în zonele cele mai izolate din Africa", a declarat Solomon Zewdu într-un interviu online acordat pentru AFP. "Obiectivul actual este de a ne întreba (...) cum să aducem aceste vaccinuri dincolo de pistele unor aeroporturi precum cele din Addis Abeba, Kinshasa şi Lagos până în interiorul comunităţilor, pentru imunizarea oamenilor. Dacă acest lucru nu este realizat, atunci înseamnă că nu ne-am făcut treaba", a adăugat el.

Africa, în care trăiesc aproximativ 1,25 miliarde de persoane, a recenzat în mod oficial peste 2,3 milioane de cazuri de coronavirus până în prezent, inclusiv 54.800 de victime.

Africa de Sud, ţara cel mai grav afectată de pe continent, cu peste 828.000 de cazuri, a anunţat miercuri că se confruntă deja cu cel de-al doilea val al pandemiei.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri