Vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Pfizer urmează să fie aprobat pentru folosire și în Statele Unite, un moment important pentru știință, economie și umanitate, în contextul în care pandemia care afectează planeta de aproape un an ar putea fi învinsă cu ajutorul acestor seruri, relatează CNN, preluat de Digi 24.

Analiștii de pe Wall Street estimează că cele două companii care au produs vaccinuri eficiente împotriva Covid-19, Pfizer și Moderna, vor avea venituri de aproximativ 32 de miliarde de dolari doar în anul viitor.

Pe lângă creșterea uriașă a veniturilor, cele două companii își vor fi mărit, de asemenea, și profilul pe piață în situația în care vor fi ajutat la încheierea celei mai grele pandemii care a lovit omenirea în ultima sută de ani. Pentru Moderna, acest lucru e chiar mai important, având în vedere faptul că această companie este una tânără, de care puțini oameni auziseră până în 2020, dar care acum este pe cale să își obțină prima autorizație din partea Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA.

Pfizer ar urma să obțină venituri în valoare de 19 miliarde de dolari în 2021 după ce vaccinul său va fi aprobat în din ce în ce mai multe țări.

Aceste venituri vin pe lângă cele 975 de milioane de dolari pe care compania le obține în 2020. În 2022 și 2023, în contextul în care lumea va continua să se vaccineze împotriva bolii, Pfizer ar urma să câștige alte 9,3 miliarde de dolari.

Pfizer va împărți aceste venituri cu BioNTech, compania germană împreună cu care a dezvoltat vaccinul împotriva Covid-19.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri