Coreea de Sud a anunţat un număr record de 950 noi cazuri de coronavirus pe 12 decembrie, depăşind vârful de la sfârşitul lunii februarie de 909, în timp ce preşedintele a numit al treilea val de COVID-19 în ţară o "urgenţă", relatează Agerpres.

Dintre cazurile raportate de Agenţia de control şi prevenire a bolilor, 928 au fost cu transmitere locală şi 22 importate, ridicând totalul la 41.736 de infecţii cu 578 de decese.

Peste 70% din cazurile cu transmitere internă provin din Seul şi zonele învecinate, unde trăiesc aproximativ jumătate din 52 milioane de locuitori ai ţării.

"Este într-adevăr o situaţie de urgenţă", a declarat preşedintele Moon Jae-in, ordonând mobilizarea poliţiei, personalului militar şi medicilor din sistemul public în efortul de a reduce
răspândirea în continuare a coronavirusului.

"Ne propunem să extindem (...) metodele de testare a coronavirusului (...), ca măsuri preventive pentru depistarea persoanelor infectate şi blocarea răspândirii", a adăugat Moon într-o postare pe Facebook.

Probabil că Coreea de Sud va înregistra o nouă creştere a numărului de cazuri odată cu creşterea semnificativă a testelor, a notat el.

Al treilea val vine în ciuda regulilor de distanţare socială mai dure intrate în vigoare, inclusiv închideri fără precedent a restaurantelor şi majorităţii altor afaceri. Ţara a raportat aproximativ 600 de cazuri pe zi în această săptămână.

Creşterea a fost o lovitură pentru sistemul lăudat de luptă împotriva pandemiei al Coreii de Sud, care a folosit testarea invazivă şi carantina pentru a estompa valurile anterioare fără lockdown-uri, menţinând infecţiile zilnice sub 50 pentru o mare parte a verii.

Numind acest val o criză, prim-ministrul Chung Sye-kyun a declarat că va trimite aproximativ 800 de militari, poliţie şi angajaţi guvernamentali în fiecare district din metropola Seul pentru a ajuta la depistarea potenţialilor pacienţi.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri