Germania pregătește noi restricții împotriva coronavirusului, în contextul în care, pe 11 decembrie, statul a înregistrat noi recorduri ale infectărilor și deceselor, scrie Euronews.

Numărul de cazuri confirmate a crescut cu 29.875 în cele 16 landuri ale țării, a declarat Institutul Robert Koch, bătând cu aproximativ 200 de infecții recordul anterior stabilit cu o zi înainte.

Numărul deceselor a ajuns la 20.970, cu alte 598 înregistrate în ultimele 24 de ore.

Germania a răspuns celui de-al doilea val al pandemiei prin închiderea restaurantelor și interzicerea activităților turistice, dar și sporturilor. Școlile și magazinele neesențiale au rămas, totuși, deschise.

Ținând cont de luna cadourilor și de febra cumpărăturilor de Crăciun, ministrul Sănătății a declarat că sunt necesare noi măsuri restrictive.

În acest sens, mai multe landuri au anunțat deja introducerea unor restricții, însă este nevoie de o abordare la nivel național, cu atât mai mult cu cât anumiți guvernatori au descris situația ca fiind alarmantă.

Unul dintre aceștia este liderul bavarez, Markus Soeder, care a propus intrarea Germania în lockdown pentru câteva săptămâni.

”Mulți sunt de părere că ar fi utilă carantina între Crăciun și Revelion, însă perioada este foarte scurtă, nu ar ajuta la nimic. Suntem într-un real pericol, un pericol mai mare decât cel anterior”, a comentat acesta.

Rata de incidență la nivelul Germaniei, în ultimele 14 zile, este de 320 de cazuri la 100.000 de locuitori, mai mare decât în Franța, care se află în al doilea lockdown național.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri