Mii de persoane au defilat pe 12 decembrie pentru a treia săptămână la rând pe străzile din Paris şi din alte oraşe din Franţa pentru a denunţa un proiect de lege privind securitatea, pe care îl consideră un atac la adresa libertăţilor, relatează Agerpres.

Ultimele două manifestaţii s-au soldat cu incidente violente şi cu ciocniri între forţele de ordine şi manifestanţi calificaţi de autorităţi drept 'ultraşi sau 'vandali', în special la Paris.

De această dată, colectivul de sindicate şi de asociaţii aflat la originea protestelor nu a făcut apel la o manifestaţie în capitală, însă altele au decis totuşi să organizeze o defilare la Paris.

Adunaţi în spatele unui banner uriaş pe care era scris 'Stop liberticidului! Stop islamofobiei!', mii de manifestanţi au început să defileze în cursul după-amiezii pe ploaie şi sub supravegherea unor importante efective de forţe de ordine.

La scurt timp de la începerea manifestaţiei la Paris, Ministerul de Interne a anunţat deja că a făcut 50 de reţineri.

Cu sau fără Articolul 24?

Adoptat de deputaţi, proiectul de lege privind securitatea globală stârneşte de mai multe săptămâni critici puternice din partea stângii, a unor jurnalişti şi a unor ONG-uri de apărare a libertăţilor.

Este vizat în special articolul 24, care penalizează difuzarea rău-intenţionată de imagini cu forţele de ordine.

Proiectul de lege este acuzat de detractorii săi că încalcă libertăţile presei, de expresie şi de manifestare şi că introduce "instrumente de supraveghere în masă". Aceste critici s-au intensificat după apariţia unor imagini cu bătaia aplicată de poliţişti unui producător de muzică de culoare, la 21 noiembrie.

În faţa furiei declanşate de articolul 24, guvernul a lăsat în cele din urmă pe seama parlamentului decizia de a găsi o nouă formulare, în contextul în care proiectul trebuie să ajungă la Senat în ianuarie.

Sursa foto: www.express.co.uk

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri