Un Crăciun nu prea fericit îi așteaptă pe europeni. Sunt sărbători cu multe restricții. Reuniunile cu familia și prietenii ar putea duce la o nouă creștere galopantă a cazurilor de COVID-19, un scenariu pe care autoritățile vor să-l evite. Tocmai de aceea, mai multe țări europene - unele destinații turistice foarte căutate în această perioadă, în alți ani - au impus o serie de restricții pe perioada sărbătorilor, scrie Digi24.

Franța: Nimeni pe stradă!

Noaptea dintre ani îi prinde pe francezi neapărat acasă. Nu vor mai avea voie să circule după ora 20:00, din 15 decembrie și până anul viitor. Noaptea de Saint Sylvestre, cum mai este cunoscut Revelionul în Franța, avea drept „tradiție” incendierea de mașini și alte violențe. Poate că acum va fi o noapte liniștită.

Singura excepție în care se ridică interdicțiile de circulație pe timpul nopții în Franța va fi noaptea de Crăciun, când sunt permise și întâlniri cu cel mult 6 persoane.

Restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele, rămân închise, până după sărbători.

Italia: lockdown

Pentru italieni regulile sunt chiar mai stricte. Deplasările pe timp de noapte sunt interzise și de Crăciun, și de Revelion. De altfel, oamenii nu vor avea voie nici măcar să părăsească orașul în care locuiesc, singura derogare fiind pentru cei care trebuie să-și ajute rudele singure.

În zonele în care cazurile de COVID sunt puține, restaurantele vor fi deschise la prânz.

Belgia: cel mult un musafir

Belgia a restricționat la sânge interacțiunile sociale. O familie poate primi în casă cel mult un musafir, iar într-o curte pot fi simultan cel mult 4 oameni. Va rămâne valabilă pe perioada sărbătorilor și interdicția de circulație, de la miezul nopții și până la 5 dimineața.

Restricții mai blânde în Spania

În Spania, măsurile sunt ceva mai bânde de Crăciun și Revelion. Oamenii vor putea ieși din case până la ora 1:30 dimineață, față de ora 23:00, în prezent. La reuniunile cu familia și prietenii vor putea participa 10 persoane, față de șase, limita actuală.

Grecia: biserici deschise de Crăciun și Bobotează

O altă țară care mai relaxează restricțiile în perioada sărbătorilor este Grecia. Bisericile se vor deschide în ziua de Crăciun și în cea de Bobotează. În catedrale vor avea acces simultan cel mult 25 de persoane, iar în bisericile mici, maximum 9 oameni.

La sosirea în Grecia, turiștii nu vor mai sta în carantină 10 zile, ci doar 3.

Se redeschid saloanele de înfrumusețare și librăriile, iar interdicția deplasărilor pe timp de noapte va intra în vigoare cu o oră mai târziu, adică de la 10:00 seara.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri