Incheierea in 2008 a perioadei in care investitorii straini din China beneficiau de privilegii fiscale ii va costa pe acestia 43 miliarde yuani(5,6 miliarde dolari), a anuntat vineri ministrul chinez de finante,Jin Renquing, care a prevazut o perioada de tranzitie de cinci ani, informeaza NewsIn.

"Am efectuat un calcul preliminar si pentru societatile cu capital strain, al caror impozit va fi majorat de la 15% la 25%, aceasta masura va majora costurile in 2008 cu 43 miliarde yuani", a declarat Ren cu ocazia unei conferinte de presa sustinute cu putin timp inainte de demararea sedintei anuale a Adunarii Populare Nationale (parlementul chinez).

"Apoi va urma o faza de tranzitie de cinci ani, in care costurile vor fi de opt miliarde yuani pe an", a adaugat acesta. "Aceste costuri nu vor avea o mare influenta asupra acestor companii si nici asupra vigorii investitiilor straine in China", a estimat ministrul chinez.

Aceasta lege unifica nivelul de taxare aplicat companiilor straine si celor chinezesti, pentru ambele categorii fiind stabilit la 25%. Proiectul de lege a inceput sa fie examinat joi de parlamentul chinez, urmand a intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2008.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Un britanic de 101 ani s-a întors acasă după ce a fost tratat de coronavirus
Setari Cookie-uri