Statele Unite au înregistrat un nou record de infectări zilnice cu SARS-CoV-2, de peste 248.000 de cazuri confirmate în 24 de ore, potrivit statisticilor anunţate de Universitatea Johns Hopkins.

În acelaşi interval, această ţară, confruntată cu o recrudescenţă a epidemiei de peste o lună, a raportat alte 2.706 de decese asociate maladiei COVID-19, scrie Agerpres.

Recordurile de infectări au fost doborâte constant în ultimele două săptămâni în Statele Unite. Pragul de 200.000 de cazuri zilnice a fost depăşit de 10 ori în ultimele 13 zile.

Numărul persoanelor spitalizate se află de asemenea la unul dintre cele mai mari niveluri ale sale de la începutul pandemiei, cu 113.000 de pacienţi fiind internaţi în spitalele americane din cauza maladiei COVID-19 în această perioadă, potrivit datelor actualizate marţi de Ministerul Sănătăţii din această ţară.

Situaţia este pe cale să se amelioreze totuşi în Midwest, unde numărul noilor cazuri şi cel al spitalizărilor zilnice sunt în scădere, dar epidemia accelerează în nord-est şi în vest, notează administratorii Covid Tracking Project, care urmăresc în fiecare zi datele medicale din întreaga ţară.

California se confruntă în special cu o penurie de paturi în secţiile de terapie intensivă. Mai puţin de 100 erau încă libere marţi în comitatul Los Angeles, care are o populaţie de 10 milioane de locuitori.

O amplă campanie de vaccinare a fost lansată luni în Statele Unite, însă primele injecţii cu vaccinul Pfizer-BioNTech nu vor reuşi să limiteze recrudescenţa actuală a pandemiei, au prevenit oficialii sanitari, deoarece va fi nevoie de mai multe luni înainte ca o parte suficient de mare din populaţia americană să ajungă să fie imunizată.

Experţii din sănătate insistă pe necesitatea respectării normelor de distanţare, mai ales în perioada sărbătorilor de sfârşit de an.

Sursa foto: Ivan Marc / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri