Papa Francisc le-a promis luni angajaţilor de la Vatican că niciunul dintre ei nu-şi va pierde slujba din cauza pandemiei de coronavirus, care a afectat grav finanţele acestui oraş-stat, informează Reuters.

''Sunteţi ceea ce contează cel mai mult aici. Nimeni nu va rămâne pe dinafară, nimeni nu-şi va pierde slujba'', le-a spus suveranul pontif angajaţilor şi copiilor acestora în cadrul unei audienţe speciale desfăşurată pentru a le ura sărbători fericite.

Pandemia a afectat sever finanţele Vaticanului, care a fost nevoit să apeleze la fondurile de rezervă şi să implementeze unele dintre cele mai dure măsuri pentru a ţine sub control costurile acestui oraş-stat.

''Nimeni nu ar trebui să sufere în urma efectelor economice nedorite ale acestei pandemii... Trebuie să muncim mai serios ca să rezolvăm această problemă, care nu este uşoară. Nu există o baghetă magică. Trebuie să mergem înainte ca şi cum am fi parte din aceeaşi familie'', a spus Francisc într-un discurs improvizat.

Angajaţi laici lucrează în toate departamentele administrative ale Vaticanului, dar şi ca grădinari, pompieri, poliţişti, muncitori care asigură mentenanţa, precum şi în faimoasele muzee.

Pandemia a încetinit drastic fluxul încasărilor de pe urma Muzeelor Vaticanului, care au primit circa 7 milioane de vizitatori anul trecut devenind cea mai de încredere sursă de venituri.

Muzeele, care au generat venituri estimate la 100 de milioane de dolari anual, şi-au închis porţile timp de trei luni pe perioada primăverii în timpul primului val al pandemiei, s-au redeschis cu restricţii privind numărul vizitatorilor pe perioada verii şi s-au închis din nou după ce un al doilea val de infectări a lovit Italia.

În prima partea a anului, administratorii principali ai Vaticanului au îngheţat promovările şi angajările, lucrul peste program, deplasările şi organizarea unor evenimente de amploare pentru a ţine costurile sub control.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri