Aerul toxic a ucis mai multe persoane în India în 2019 în comparaţie cu 2017, conform unui raport guvernamental emis şi publicat de jurnalul Planetary Health al The Lancet, potrivit căruia anul trecut au fost înregistrate 1,67 milioane de decese asociate poluării aerului, reprezentând 18% din numărul total al deceselor, relatează Agerpres.

Dezvoltarea economică vine cu un preţ, locuitorii din India, ţară ale cărei oraşe se află pe primele locuri pe listele cu cele mai populate zone din lume, având de suferit ca urmare a calităţii proaste a aerului, asociată cu 1,24 milioane de morţi, sau 12,5% din totalul deceselor, în studiul anterior, pentru anul 2017.

Analiza a constatat că poluarea a provocat cazuri de boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC), infecţii respiratorii, cancer pulmonar, boli cardiace, accident vascular cerebral, diabet, tulburări neonatale şi cataractă.

New Delhi, cea mai poluată capitală din lume, al cărei cer în timpul iernii este adesea obscur din cauza aerului poluat a înregistrat cele mai mari pierderi economice pe cap de locuitor, potrivit jurnalului.

Decesele din 2019 au condus la o pierdere totală de 36,8 miliarde de dolari, sau 1,36% din produsul intern brut (PIB) al Indiei, persoanele sărace şi statele intens populate Uttar Pradesh şi Bihar suferind cele mai mari pierderi economice raportate la PIB-ul lor.

Cu toate că rata mortalităţii asociată poluării aerului din gospodării a scăzut cu 64,2% din 1990 până în 2019, rata mortalităţii asociată cu poluarea prin microparticule din mediul înconjurător a crescut de peste două ori (115,3%), potrivit The Lancet.

"Îmbunătăţirea calităţii aerului în întreaga Indie în timpul perioadei de carantină asociată COVID-19 şi creşterea sa odată cu relaxarea restricţiilor, furnizează indicii interesante asupra felului în care reducerea poluării aerului este posibilă odată cu reducerea activităţii umane", a adăugat jurnalul.

Guvernul a indicat într-un comunicat că India va trebui să investească mai mult în programe de control al poluării la nivel statal în condiţiile îndeplinirii obiectivului său, de a deveni o economie de 5 trilioane de dolari până în 2024, de la aproximativ 2,9 trilioane de dolari în prezent.

Cele trei localităţi principale ale Indiei, New Delhi, Kolkata şi Mumbai, se află pe lista celor mai poluate 20 de oraşe din lume, a indicat marţi site-ul elveţian IQAir care monitorizează calitatea aerului.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri