Comisia Europeană le-a recomandat statelor membre ale UE să faciliteze reluarea traficului cu Regatul Unit pentru "călătoriile esenţiale" şi pentru "evitarea întreruperilor lanţului de aprovizionare", relatează Agerpres.

Recomandarea, care îşi propune să permită unui număr de mii de cetăţeni din UE şi din Regatul Unit să se întoarcă acasă, va fi examinată de ambasadorii ţărilor membre UE.

Ţările UE au introdus în ultimele zile interdicţii ale călătoriilor aeriene şi cu trenul dinspre Regatul Unit, în legătură cu o nouă tulpină de coronavirus care se transmite mult mai rapid.

"Interdicţiile de călătorie cu avionul şi cu trenul ar trebui ridicate, dată fiind nevoia asigurării călătoriilor esenţiale şi a evitării întreruperilor lanţului de aprovizionare", a anunţat Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

Toate călătoriile neesenţiale ar trebui, pe de altă parte, să fie descurajate, a precizat executivul comunitar.

"Interdicţiile de călătorie generale nu ar trebui să-i împiedice pe mii de cetăţeni din UE şi Regatul Unit să se întoarcă acasă", a declarat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders.

Sursa foto: londonezul.co.uk/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri