Franţa autorizează începând de miercuri, sub rezerva unui test negativ pentru noua variantă de Covid, întoarcerea din Regatul Unit a francezilor şi a persoanelor care locuiesc în Franţa sau în spaţiul european unde ''trebuie să efectueze călătorii esenţiale'', au anunţat serviciile premierului.

Persoanele în cauză vor fi ''supuse în mod sistematic obligaţiei de a avea, înainte de plecare, rezultatul unui test negativ (pentru COVID -19) de mai puţin de 72 de ore'', fie PCR, fie antigen, cu condiţia ca acesta să fie sensibil la noua variantă identificată peste Canalul Mânecii, a precizat Matignon, scrie Agerpres.

Comisia Europeană a recomandat marţi statelor membre UE să faciliteze reluarea traficului cu Regatul Unit a cărui izolare, legată de descoperirea pe teritoriul său a unei variante a coronavirusului, a cauzat haos în relaţiile sale cu continentul.

De duminică, la miezul nopţii, Franţa, la fel ca multe ţări europene, între care Germania şi Olanda, a suspendat circulaţia persoanelor şi a mărfurilor din Regatul Unit pentru 48 de ore.

Sursa foto: Catarina Belova / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri