Reprezentantii Citigroup au spus ca nu vor schimba termenii ofertei de 10,8 miliarde dolari pentru preluarea casei de borkeraj Nikko Cordial Corp, chiar daca bursa de la Tokyo a decis sa nu delisteze Nikko Cordial.
Citigroup a anuntat la inceputul saptamanii trecute ca vrea sa cumpere grupul nipon Nikko Cordial. Aceasta ar fi cea mai mare tranzactie facuta vreodata de grupul financiar-bancar Citigroup in piata asiatica, precizeaza NewsIn, citand Reuters. Reprezentantii grupului financiar-bancar american au spus ca oferta de preluare a Nikko Cordial este de 1.350 yeni/actiune, indiferent daca Nikko va mai fi sau nu listata la bursa.

"Ne mentinem oferta", au spus reprezentantii Citigroup. Decizia luata de catre Tokyo Stock Exchange de a pastra compania Nikko Cordial listata la bursa a fost o surpriza pentru investitori, deoarece in media japoneza circula zvonul potrivit caruia oficialii bursei japoneze ar fi decis neoficial sa delisteze compania.

Directorul executiv al Citigroup, a declarat pentru un ziar german ca nu este interesat, in prezent, de cumpararea unei mari banci vest-europene, informeaza Reuters. Preluarea unei banci din Europa Continentala de catre o alta banca americana este, de asemenea, improbabila, a declarat Prince pentru editia de marti a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Pe de alta parte, Marea Britanie este o tinta mult mai plauzibila, datorita permisivitatii sociale pentru o fuziune majora in aceasta zona si datorita conditiile de reglementare, a adaugat acesta.

"O fuziune transatlantica ar putea avea loc chiar in acest an", a mai precizat Prince, care a adaugat ca acest lucru se va intampla cel mai tarziu in viitorii trei sau patru ani. Referitor la Citigroup, acesta a mai spus ca "posibilitatile de a crea valoare pentru actionarii nostri sunt mult mai bune in afara Europei".

Cu toate acestea, Citigroup ar putea viza preluari de mai mici dimensiuni care sa se potriveasca afacerilor grupului. Prince a mai spus ca exista alte prioritati majore fata de o preluare importanta in vestul Europei, precum afacerile din Asia. Seful Citigroup a adaugat ca grupul a ajuns la asemenea dimensiuni ca nu se mai poate baza pe achizitii pentru a alimenta cresterea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri