Laboratorul chinez Sinopharm a anunţat că unul dintre vaccinurile sale anti-coronavirus are o eficacitate de 79%, procent inferior celor revendicate de competitorii americani Pfizer şi Moderna, transmite AFP, care menţionează că Sinopharm este prima companie farmaceutică de stat chineză care a comunicat cifre privind eficacitatea unui vaccin în pregătire.

Într-un comunicat, Sinopharm a menţionat o eficacitate de 79,43% pentru acest vaccin produs de laboratorul CNBG din Beijing, procent inferior vaccinurilor laboratoarelor Pfizer-BioNTech (95%) şi Moderna (94,1%). Compania britanică Astrazeneca, asociată Universităţii Oxford, a indicat la rândul său o rată de eficacitate de 70%, dar care ar putea atinge 100% după două doze.

China, pe al cărei teritoriu a fost semnalată în urmă cu un an apariţia coronavirusului, are în curs de testare clinică faza 3 cinci vaccinuri. Sinopharm nu a precizat dacă aceste teste s-au încheiat pentru acest prim vaccin, însă a menţionat că a depus o cerere de omologare a acestui prim vaccin pe lângă autorităţile chineze.

Acest potenţial vaccin anti-coronavirus este unul din cele două vaccinuri pe care le dezvoltă Sinopharm în afară de cel produs de Institutul pentru Produse Biologice din Wuhan, oraş din centrul Chinei unde s-a detectat pentru prima dată coronavirusul.

Aceste două vaccinuri - dar şi altele dezvoltate de alte companii din ţara asiatică - au fost folosite în China începând cu luna iulie în cazuri excepţionale, centrate pe protejarea personalului sanitar,pe angajaţi ai programelor de prevenire a COVID-19, lucrători portuari şi transportatori sau persoane nevoite să se deplasate în ţări în care riscul de contagiere este încă ridicat, scrie EFE, preluat de Agerpres.

În urmă cu mai puţin de o lună, preşedintele Sinopharm, Liu Jingzhen, a declarat că aproape un milion de chinezi au fost vaccinaţi cu unul dintre aceste vaccinuri "de urgenţă" şi că doar asupra unui număr mic de oameni s-au înregistrat efecte adverse uşoare.

În prezent, patru vaccinuri dezvoltate de China au ajuns în faza 3 a testelor clinice - cele două vaccinuri produse de Sinopharm, unul produs de Sinovac şi un altul produs de CanSino Biologics -, la care se adaugă şi vaccinul produs de Pfizer-BioNTech, companie a cărui partener exclusiv în China, Fosun Pharma, a participat la testări.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri