Alte două cutremure de putere medie - 4,9 și 4,6 - au zguduit Croația astăzi, la o zi după seismul de magnitudine 6,4 care a lovit țara ieri și a provocat moartea a cel puțin șapte oameni. Eforturile de identificare și salvare a eventualelor victime au continuat și peste noapte.

Potrivit Digi24, cele mai mari pagube sunt la Petrinja, unde mai multe case au fost fie distruse, fie grav afectate de seism. De asemenea sunt întrerupte alimentarea cu apă și energie electrică.

Sute de soldaţi au fost trimişi la locul dezastrului, unde au ajuns președintele și premierul Croației. Până acum sub dărâmături au fost găsiți doi morți. Unul dintre ei este un copil de 12 ani. Sunt însă și câteva zeci de răniți. Afectată serios este şi o altă localitate din apropiere, al cărei spital nu mai poate fi folosit din cauza distrugerilor masive. Pompierii au evacuat pacienții și au scos toate echipamentele medicale.

Seismul s-a simţit intens în capitala Zagreb, unde mai multe persoane au fost rănite şi unde a fost afectat sediul Ministerului Apărării. Unda de șoc a fost resimțită până în Serbia, Bosnia Herţegovina, Austria, Germania sau Cehia. În Slovacia, parlamentul și-a suspendat ședința din cauza cutremurului, iar o centrală nucleară și-a încetat activitatea ca măsură de precauție. Și România apare pe lista statelor unde a ajuns unda de șoc.

Reacţii au venit rapid din partea preşedinţilor Comisiei Europene şi Consiliului European, care s-au declarat pregătiţi să ajute Croaţia. Președintele Klaus Iohannis a declarat că România e pregătită să acorde ajutorul necesar Croației.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri