Europenii vor marca intrarea în anul 2021 sub umbra pandemiei de coronavirus, ţările de pe continent confruntându-se cu o accelerare a numărului de infectări şi de decese în ultimele zile ale anului, informează DPA.

Prezentăm în continuare o trecere în revistă a felului în care ţările europene vor marca noaptea dintre ani:

La Moscova, capitala Rusiei, petrecăreţii nu vor simţi lipsa artificiilor. După semnalul dat de clopotele de la Spassky Tower din Kremlin, artificiile vor transforma cerul nopţii într-o mare de culori. Ulterior, focurile de artificii se vor declanşa în alte 10 locuri.

Cu toate acestea, Revelionul va fi puţin diferit anul acesta: barurile, restaurantele şi discotecile vor trebui să se închidă până cel târziu la ora 23:00.

În Belgia, un spectacol de lumini este preconizat să se desfăşoare în Bruxelles, care va permite rezidenţilor, potrivit municipalităţii, să fie ''conectaţi virtual cu prietenii şi familiile printr-o reţea de raze laser care vor acoperi cerul în diferite părţi ale oraşului''.

Cu toate acestea, există o restricţie de circulaţie care va intra în vigoare începând cu 22:00 - oră de la care show-ul laser va fi transmis în direct pe internet.

Cea mai mare petrecere din Austria, Silvesterpfad din Viena, a fost deja anulată la mijlocul lui octombrie. În mod normal, sute de mii de persoane iau parte la acest eveniment care transformă străzile din jurul Catedrala Sfântul Ştefan într-o petrecere gigantică.

În Franţa, Parisul se află sub o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii de la ora 20:00, care va fi aplicată cu ajutorul forţelor de ordine. Compozitorul Jean-Michel Jarre urmează însă să susţină un concert virtual la catedrala Notre-Dame din Paris în ajunul Revelionului.

Jarre va cânta live într-un studio din Paris, iar avatarul acestui pionier al muzicii pop electronice va fi recreat virtual în interiorul catedralei. Spectacolul va conţine un joc dinamic de lasere proiectate pe pereţii catedralei în timp ce holograma lui Jarre va cânta la sintetizator.

În Italia, guvernul a impus restricţii stricte de circulaţie în intervalul 22:00-7:00 şi doar doi adulţi dintr-o altă familie au permisiunea de a fi invitaţi la masa de Anul Nou.

În Roma, sunt interzise artificiile până pe 6 ianuarie.

Artificiile au fost interzise în oraşe din Marea Britanie, primarul Londrei anulând spectacolul tradiţional de pe Tamisa încă din septembrie. Intrucât nu sunt evenimente, metroul va fi închis pe perioada nopţii.

Mai la nord, festivităţile grandioase de Revelion din capitala Scoţiei, Edinburgh, nu vor beneficia de un spectacol de lumini. Întreaga festivitate va fi mutată online.

În Grecia, unde numărul cazurilor a crescut începând cu luna octombrie, locuitorii au fost sfătuiţi să petreacă noaptea de Revelion în locuinţe. Doar în zona metropolitană a Atenei, 5.000 de poliţişti vor veghea la respectarea interdicţiei de circulaţie în intervalul 22:00-5:00 în noaptea de Anul Nou, a precizat guvernul.

''După ora 22:00 nimeni - absolut nimeni - nu va avea voie pe străzi'', a spus ministrul grec pentru protecţia cetăţenilor, Michalis Chrisochoidis.

Singurele excepţii permise, vor fi oamenii care merg la spital sau la muncă.

Cu toate acestea, în unele oraşe au fost organizate spectacole de artificii, însă edilii i-au sfătuit pe rezidenţi să le admire de la balcoane.

Un număr maxim de nouă persoane din două familii au permisiunea de a se reuni. Dacă gazda nu respectă regulile, riscă o amendă de 3.000 de euro, iar invitaţii ar putea plăti 300 de euro.

În Polonia, guvernul a făcut apel la cetăţeni să rămână la domiciliu şi să evite lansarea de artificii. O interdicţie de a sta în spaţiile publice intră în vigoare de la ora 19:00 în seara de Ajun până la ora 6:00 în prima zi a anului.

Unii specialişti în drept au susţinut însă că o hotărâre guvernamentală nu poate limita dreptul constituţional la liberă circulaţie, iar câţiva cetăţeni şi-au anunţat intenţia de a organiza joi seară un protest împotriva acestei interdicţii.

La domiciliu, o gazdă poate invita doar cinci persoane în noaptea de Revelion.

În Germania, care se află sub un lockdown parţial şi unde mai funcţionează doar magazinele cu produse esenţiale, tradiţionalul spectacol de artificii de la Poarta Brandenburg, un monument emblematic al Berlinului, a fost anulat.

Adunările numeroase sunt interzise în noaptea de Revelion şi în prima zi a anului, deşi un număr de maximum cinci persoane din două familii au voie să se întâlnească.

Utilizarea artificiilor în mod individual este de asemenea restricţionată sever, în mare parte pentru a nu împovăra camerele de gardă ale spitalelor.

Sub sloganul ''Lights on. Year out'', rezidenţii oraşului vestic Koln sunt rugaţi să comute întrerupătoarele de lumină din locuinţe timp de cinci minute la miezul nopţii pentru a marca intrarea în 2021.

Turcia se pregăteşte să intre în 2021 cu o interdicţie naţională de circulaţie, care începe joi la 21:00 joi şi ţine până pe 4 ianuarie, la ora 5:00. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a spus că adunările masive şi festivităţile nu vor fi permise, avertizând că autorităţile au permisiunea de a interveni în cazul oricărei încălcări a regulilor.

Doar în Istanbul, peste 34.000 de agenţi de securitate, incluzând 24.000 de poliţişti, vor fi de serviciu în seara de Anul Nou, a precizat guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya.

În Danemarca, la Copenhaga, cetăţenii nu au voie să se reunească pentru festivităţile tradiţionale de Anul Nou din Piaţa Primăriei.

Piaţa, situată în inima capitalei daneze, este o destinaţie populară unde oamenii se adună de obicei pentru a asculta bătăile ceasului din turnul primăriei marcând trecerea în noul an.

Helsinki se numără printre numeroasele oraşe din Finlanda care a anulat spectacolul tradiţional de focuri de artificii de Revelion.

În Norvegia, la Oslo, a fost anulat spectacolul de artificii care marca trecerea în noul an, evenimentele în interior sunt de asemenea interzise, iar vânzările de alcool sunt interzise până pe 7 ianuarie,

Spectacolul suedez tradiţional de televiziune transmis din muzeul în aer liber Skansen din Stockholm se va desfăşura conform planurilor, în seara de Revelion, dar în lipsa publicului.

După un recital din poemul clasic al lui Alfred Lord Tennyson ''Ring Out Wild Bells'', focul de artificii va începe la miezul nopţii.

Stockholm a anulat festivităţile oficiale de Anul Nou.

Sursa foto: Iudina Ekaterina / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri