Contract de 70 mld. euro intre companiile de aeronautica Alenia si Sukhoi

Compania italiana de aeronautica Alenia si grupului rusesc Sukhoi vor semna un acord privind constructia a 1.800 de aeronave Superjet 100 intr-o tranzactie evaluata la 70 miliarde euro (91,9 miliarde dolari) pentru urmatorii 20 de ani, a declarat o sursa diplomatica.

Sursa a anuntat luni ca acest acord de constructie in comun a aeronavei Superjet 100 va fi semnat miercuri de aceste companii, cu ocazia summitului italiano-rus ce va avea loc in orasul italian Bari, informeaza NewsIn.

Alenia, care este o divizie a grupului italian de aparare Finmeccanica, va fi responsabila de construirea a intre 25% si 50% a acestei aeronave, a declarat sursa diplomatica, adaugand ca detaliile nu au fost inca finalizate.

Compania italiana va fi responsabila de comercializarea a 51% din aeronave, a adaugat sursa. Acest tip de aeronava regionala va putea transporta intre 75 si 100 de pasageri.

La summitul de o zi de la Bari vor participa si presedintele rus Vladimir Putin, primul ministru italian Romano Prodi si un numar de ministrii, precum si lideri din sectoarele bancare si industriale din Rusia si Italia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Franţa: teste 'sistematice' pe aeroporturi pentru călătorii din ţările roșii
Setari Cookie-uri