Compania italiana de aeronautica Alenia si grupului rusesc Sukhoi vor semna un acord privind constructia a 1.800 de aeronave Superjet 100 intr-o tranzactie evaluata la 70 miliarde euro (91,9 miliarde dolari) pentru urmatorii 20 de ani, a declarat o sursa diplomatica.

Sursa a anuntat luni ca acest acord de constructie in comun a aeronavei Superjet 100 va fi semnat miercuri de aceste companii, cu ocazia summitului italiano-rus ce va avea loc in orasul italian Bari, informeaza NewsIn.

Alenia, care este o divizie a grupului italian de aparare Finmeccanica, va fi responsabila de construirea a intre 25% si 50% a acestei aeronave, a declarat sursa diplomatica, adaugand ca detaliile nu au fost inca finalizate.

Compania italiana va fi responsabila de comercializarea a 51% din aeronave, a adaugat sursa. Acest tip de aeronava regionala va putea transporta intre 75 si 100 de pasageri.

La summitul de o zi de la Bari vor participa si presedintele rus Vladimir Putin, primul ministru italian Romano Prodi si un numar de ministrii, precum si lideri din sectoarele bancare si industriale din Rusia si Italia.