Imaginea economistului din secolul al 18-lea, Adam Smith, va figura pe noua bancnota britanica de 20 de lire sterline, ce beneficiaza de sisteme sporite de securitate menite a face foarte dificila tiparirea de bancnote false, relateaza Reuters citata de NewsIn.

Smith a fost ales pentru noua bancnota, ce va fi lansata marti, deoarece "a contribuit la o mai buna intelegere a societatii si a progresului acesteia".

"Cercetarile lui Smith privind natura umana, organizarea societatii, diviziunea muncii si avantajele specializarii raman puncte de maxima importanta in cadrul economiei", a declarat guvernatorul bancii centrale a Marii Britanii, Mervyn King.

Langa imaginea lui Smith mai sunt reprezentate o fabrica si niste observatii ale economistului privind diviziunea muncii. Smith il inlocuieste astfel pe compozitorul Edward Elgar, care fusese reprezentat pana in prezent pe bancnota de 20 de lire.

Printre optiunile de siguranta sporita se numara o portiune transparenta, un nou model de banda holografica, mai multe zone cu imprimeu in relief, imbunatatiri ale nuantelor si mai multe optiuni ultraviolet.

In rest, aceasta bancnota este asemanatoare modelului existent de bancnota de 20 de lire, pe aceasta fiind imprimata si imaginea reginei Marii Britanii. Cele doua variante vor circula concomitent pana cand modelul vechi va fi retras treptat din circulatie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri