Oamenii de știință din Africa de Sud precizează că există îngrijorări rezonabile legate de faptul că noua tulpină de COVID-19 care afectează țara s-ar putea să fie mult mai rezistentă în fața vaccinurilor lansate la nivel global.

”Este o preocuprare teoretică. O îngrijorare rezonabilă faptul că tulpina din Africa de Sud ar putea fi mai rezistentă”, precizează profesorul Shabir Madhi, cel care a condus procesul testare a vaccinului Oxford-AstraZenece în Africa de Sud, pentru BBC.

Acesta consideră că vom avea un răspuns concret cu privire la severitatea noii tulpini din Africa de Sud în câteva săptămâni, având în vedere procesul de testare care a început deja în zonă.

Îngrijorările vizează faptul că tulpina din Africa de Sud a suferit mai multe mutații decât varianta din Regatul Unit al Marii Britanii, mutații ce ar putea rezista vaccinurilor dezvoltate pentru a lupta cu noul coronavirus.

Totuși, Mahdi consideră că este puțin probabil ca mutația din Africa de Sud să transforme vaccinurile dezvoltate deja în instrumente inutile, însă este posibil să reducă din eficacitatea acestora.

Helen Rees, expert în vaccinuri în cadrul Universității Wits, precizează că, din fericire, tehnologiile folosite pentru dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID-19 permit crearea în timp relativ scurt de variante capabile să lupte cu noile tulpini.

La nivel global, până pe data de 3 ianuarie 2021, au fost confirmate 80,315 milioane de cazuri de COVID-19, numărul de decese ridicându-se la 1,770 milioane. Până pe data de 4 ianuarie, pe teritoriul României au fost confirmate 643.559 de cazuri, dintre care 577.198 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore de la publicarea acestei știri, au fost înregistrate 3.130 de noi cazuri de COVID-19, în urma a 9.550 de ste.

Sursa foto: MD_Photography / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri