Citigroup a majorat cu 26% oferta pentru preluarea grupului financiar nipon Nikko Cordial si a evaluat compania la 13,4 miliarde dolari, dupa ce decizia bursei din Tokyo de a nu delista Nikko a urcat cotatia actiunilor companiei japoneze.

Grupul financiar-bancar american a anuntat ca va plati 1.700 de yeni pentru o actiune a firmei Nikko Cordial, a treia cea mai mare companie de valori mobiliare din Japonia. Citigroup a oferit initial 1.350 yeni pentru o actiune Nikko. Citigroup va face oferta oficiala "de indata ce aceasta este practicabila", potrivit comunicatului companiei, preluat de Reuters.

Cotatia actiunilor Nikko a urcat, marti, cu peste 10% fata de oferta initiala facuta de Citigroup, ca urmare a deciziei surpriza luata luni de bursa din Tokyo, Tokyo Stock Exchange, de a nu delista compania, in pofida unui scandal de contabilitate.

Cotatia actiunilor Nikko inregistrata la inchiderea sedintei de tranzactionare de marti din piata japoneza a crescut cu 6% fata de ziua precedenta si a fost de 1.490 yeni/actiune. Aceasta a fost cea mai mare cotatia inregistrata de actiunile Nikko din decembrie 2006, cand un scandal de contabilitate a convins autoritatea bursiera sa revizuiasca statutul companiei Nikko.

In conformitate cu noua oferta a Citigroup, valoarea companiei Nikko este de aproximativ 1578 mii de miliarde de yeni (13,43 miliarde dolari).