Goldman Sachs, cea mai mare banca de investitii din lume ca valoare de piata, a anuntat, marti, ca veniturile trimestriale au crescut pana la un nivel record, in ciuda temerilor aparute recent ca problemele de pe piata ipotecara si slabirea actiunilor vor afecta rezultatele, informeaza NewsIn.

Cel mai mare grup de consiliere pentru fuziuni si asigurare impotriva riscurilor implicate de tranzactiile cu actiuni a anuntat o crestere record, pana la 3,20 miliarde de dolari a castigurilor nete, respectiv pana la 6,67 dolari pe actiune in primele trei luni ale anului financiar incheiate in data de 28 februarie. Castigul net a crescut de la 2,48 miliarde de dolari, respectiv 5,08 dolari pe actiune in aceeasi perioada a anului trecut.

Venitul net a crescut pana la un record de 12,73 miliarde de dolari, fata de 10,34 miliarde in primele trei luni ale lui 2006.

Goldman este printre primele banci de investitii care isi anunta, in acest an, rezultatele financiare trimestriale, intr-o perioada de incertitudine sporita pentru prognozele pietelor financiare la nivel global. Cele mai multe companii de pe Wall Street au avut un al treilea an consecutiv de profituri record in 2006 iar bancile se confrunta cu un mediu mai deficil, marcat de ingrijorarea pentru cresterea economica.

Cu toate acestea, Goldman ramane casa de brokeraj cu cel mai mare succes pe Wall Street, cel mai activ consilier pentru fuziuni si preluari si care a obtinut profituri mari prin investirea propriilor bani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Boeing reia producţia avionului care a ucis peste 300 de oameni
Setari Cookie-uri