Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, va efectua o vizită la Bruxelles, unde se va întâlni cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, vizita sa urmând să fie, cel mai probabil, ultima în calitate de şef al diplomaţiei americane, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, Mike Pompeo va reafirma la Bruxelles 'sprijinul neabătut al Statelor Unite faţă de NATO', precum şi faţă de parteneriatul dintre SUA şi Belgia.

Pe parcursul celor două zile, Pompeo se va întâlni cu secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, şi cu ministrul belgian de externe, Sophie Wilmes.

'Secretarul (de stat) Pompeo va evidenţia importanţa durabilă a parteneriatului transatlantic, va promova succesul actual în protejarea comunităţii transatlantice şi adaptarea la noile provocări de securitate, şi va reafirma tăria relaţiei bilaterale dintre Statele Unite şi Belgia', se spune în comunicatul de la Washington.

Statele Unite au avut o relaţie tensionată cu NATO în mandatul preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, care a criticat în mod repetat statele membre europene pentru cheltuielile insuficiente în sprijinul Alianţei.

Trump a provocat îngrijorare şi prin punerea sub semnul întrebării a clauzei de apărare colectivă, ca şi prin anunţul unilateral privind o retragere a forţelor americane din Germania.

Sursa foto: Secretary Pompeo/ Twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri