”Hipopotamii cocainei” dau bătăi de cap ecologiștilor columbieni

Hipopotamii lui Pablo Escobar ”au luat cu asalt” mlaștinile din Columbia, fiind nevoiți, mai devreme sau mai târziu, să facă față aceluiași destin ca al ”stăpânului lor”, avertizează oamenii de știință, potrivit nypost.com.

Așa numiții ”hipopotami ai cocainei” au fost importați ilegal prin intermediul pieței drogurilor, care a fost închisă de autorități în 1993. Având în vedere modalitatea foarte rapidă de reproducere, hipopotamii au devenit una dintre speciile predominante de pe Pâmânt, iar numărul lor ar putea crește îngrijorător de mult în următoarele două decenii.

”Nimănui nu îi surâde ideea împușcării unui hipopotam, dar trebuie să acceptăm că nicio altă strategie nu va funcționa”, a declarat ecologistul Nataly Castelblanco-Martínez.

Când Escobar a murit, autoritățile au intrat în posesia proprietății sale de 7.000 de acri, incluzând și o grădină zoologică. În timp ce multe dintre animale s-au adaptat în grădina cu pricina, patru dintre hipopotami au fugit. Ținând cont că nu există un real prădător al acestora, în jur de 100 de animale, descendente din cele ale lui Escobar, se află în țară, acoperind lacuri și râuri.

Cercetătorii estimează că populația de hippopotami din Columbia ar putea ajunge și la 1.500 până în 2024. Hipopotamii reprezintă o amenințare la adresa vieții sălbatice din Columbia, și nu numai, din cauza fecalelor acestora toxice, care pot îmbolnăvi alte specii, inclusiv oamenii.

Citeste si:
Cuc: Ecologistii sa se mai duca si in alta tara, sa protejeze mediul
Ministrul Transporturilor,...

Nu în ultimul rând, reprezentanți ai guvernului s-au gândit la opțiunea castrării acestora, însă sunt deja în contra-timp.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri