Slovacia a prelungit până pe 7 februarie lockdown-ul instituit pentru a limita răspândirea coronavirusului şi nu va permite deplasările persoanelor care nu dispun de un test negativ pentru COVID-19 obţinut în cadrul campaniei de testare a populaţiei, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Este reluată astfel testarea masivă cu teste antigen rapide, desfăşurată în toamna anului trecut pentru a detecta şi izola rapid cazurile de infectare.

Toţi cetăţenii cu vârste cuprinse între 16 şi 65 de ani trebuie să facă până pe 27 ianuarie un astfel de test, cu excepţia celor care au un certificat ce atestă că s-au recuperat după infectarea cu noul coronavirus şi a celor care au primit deja cele două doze de vaccin. După această dată, persoanele care nu îndeplinesc aceste condiţii vor trebui să se autoizoleze la domiciliu, neputând nici măcar să se deplaseze la serviciu.

Pentru campania de testare, despre a cărei eficienţă părerile sunt împărţite, au fost create în toată ţara 250 de unităţi mobile de efectuare a testelor antigen, plus 100 de unităţi pentru teste moleculare PCR.

Slovacia, una dintre ţările europene unde au fost semnalate cazuri de infectare cu mutaţia britanică a coronavirusului, a înregistrat în ultimele 24 de ore 1.060 de cazuri de COVID-19 confirmate prin teste PCR şi alte 939 descoperite prin testele antigen, precum şi 52 de decese asociate acestei boli.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri