Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a adus marţi un omagiu solemn celor 400.000 de victime ale COVID-19 la Memorialul Abraham Lincoln, în cadrul unei scurte ceremonii organizate după sosirea sa la Washington, informează Agerpres.

Pentru a ne vindeca, trebuie să ne amintim. Uneori este greu să ne amintim, dar aşa ne vindecăm. Acesta este motivul pentru care suntem aici astăzi.

-Joe Biden, președintele ales al SUA-

Discursul a fost foarte scurt, rostit în faţa a 400 de lumânări aprinse în memoria victimelor, în jurul bazinului esplanadei National Mall, Lincoln Memorial Reflecting Pool.

Este pentru prima dată când americanii luminează astfel acest faimos bazin în jurul căruia mii de oameni s-au adunat în 1963 pentru a-l asculta pe Martin Luther King pronunţând, pe treptele Memorialului Abraham Lincoln, celebrul său discurs "Am un vis".

Citește și: Joe Biden la Casa Albă| Care sunt atribuțiile președintelui în SUA

Viitoarea vicepreşedinte Kamala Harris a lansat, la fel ca Joe Biden, un mesaj unificator.

"În această seară suntem în doliu şi începem să ne vindecăm împreună", a declarat prima femeie vicepreşedinte şi prima persoană de culoare, de origine indiană, din istoria SUA, care va prelua oficial funcţia miercuri.

"Deşi suntem despărţiţi fizic, noi americanii suntem uniţi în spirit", a adăugat fosta senatoare.

O asistentă medicală, Lori Marie Key, care a îngrijit pacienţi cu COVID-19, a cântat apoi "Amazing Grace" aşa cum a făcut-o în spitalul ei în aprilie, filmată la acea vreme într-o înregistrare video emoţionantă care a făcut înconjurul SUA.

De asemenea, președintele ales a mai rostit un discurs emoționant părăsit la plecarea din statul Dalaware spre Wasgington, evocând foarte emoţionat într-un discurs dragostea sa pentru acest stat, dar amintind totodată și de fiul său său decedat, scrie Agerpres.

"Sunt onorat, profund onorat să fiu viitorul vostru preşedinte şi comandant şef, şi voi fi întotdeauna un mândru fiu al Dalaware", a declarat preşedintele ales, sosit în fieful său de la Wilmington la vârsta de zece ani.

Sursa foto: Captură video/ YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri