Președintele ales al SUA, Joe Biden a adus un omagiu victimelor răpuse de COVID-19

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a adus marţi un omagiu solemn celor 400.000 de victime ale COVID-19 la Memorialul Abraham Lincoln, în cadrul unei scurte ceremonii organizate după sosirea sa la Washington, informează Agerpres.

Pentru a ne vindeca, trebuie să ne amintim. Uneori este greu să ne amintim, dar aşa ne vindecăm. Acesta este motivul pentru care suntem aici astăzi.

-Joe Biden, președintele ales al SUA-

Discursul a fost foarte scurt, rostit în faţa a 400 de lumânări aprinse în memoria victimelor, în jurul bazinului esplanadei National Mall, Lincoln Memorial Reflecting Pool.

Este pentru prima dată când americanii luminează astfel acest faimos bazin în jurul căruia mii de oameni s-au adunat în 1963 pentru a-l asculta pe Martin Luther King pronunţând, pe treptele Memorialului Abraham Lincoln, celebrul său discurs "Am un vis".

Citeste si:
Joe Biden: Vaccinarea merge mai bine decât am promis la preluarea...
Joe Biden: Vaccinarea merge...

Citește și: Joe Biden la Casa Albă| Care sunt atribuțiile președintelui în SUA

Viitoarea vicepreşedinte Kamala Harris a lansat, la fel ca Joe Biden, un mesaj unificator.

"În această seară suntem în doliu şi începem să ne vindecăm împreună", a declarat prima femeie vicepreşedinte şi prima persoană de culoare, de origine indiană, din istoria SUA, care va prelua oficial funcţia miercuri.

Citeste si:
Iohannis îi felicită pe Biden și pe Kamala Harris
Iohannis îl felicită pe...

"Deşi suntem despărţiţi fizic, noi americanii suntem uniţi în spirit", a adăugat fosta senatoare.

O asistentă medicală, Lori Marie Key, care a îngrijit pacienţi cu COVID-19, a cântat apoi "Amazing Grace" aşa cum a făcut-o în spitalul ei în aprilie, filmată la acea vreme într-o înregistrare video emoţionantă care a făcut înconjurul SUA.

De asemenea, președintele ales a mai rostit un discurs emoționant părăsit la plecarea din statul Dalaware spre Wasgington, evocând foarte emoţionat într-un discurs dragostea sa pentru acest stat, dar amintind totodată și de fiul său său decedat, scrie Agerpres.

"Sunt onorat, profund onorat să fiu viitorul vostru preşedinte şi comandant şef, şi voi fi întotdeauna un mândru fiu al Dalaware", a declarat preşedintele ales, sosit în fieful său de la Wilmington la vârsta de zece ani.

Citeste si:
Franța anunță o nouă rezoluție împotriva programului nuclear iranian
Franța anunță o nouă...

Sursa foto: Captură video/ YouTube

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri